Verdivurdering av bolig

Vurderer du å selge din bolig? Verdivurdering er sentralt når du ønsker å vite hva boligen din er verdt i dagens marked. Verdivurderingen er hva megler mener du vil få for boligen basert på markedet og standarden på boligen.

Verdivurdering av din bolig

Når du bestiller verdivurdering hos oss, vil en av våre hjelpsomme eiendomsmeglere ta kontakt for avtale (et tidspunkt det passer å komme til deg). Før vi kommer, gjør vi forarbeid og setter oss inn i boligområdet. Sammen går vi gjennom boligen, og om du har tegninger eller boligmappe, ser vi på det. Det er ikke nødvendig å rydde og vaske før vi kommer, så lenge vi kommer til i hele boligen. Spør oss gjerne samtidig om det du lurer på om verdivurdering, taksering og salg.

Gratis verdivurdering ved salg av bolig

Vurderer du å selge boligen din? Vi tilbyr gratis verdivurdering til alle som ønsker å selge boligen sin. Den er helt uforpliktende, og inkluderer gode råd og tips fra en av våre dyktige eiendomsmeglere. Ta kontakt med oss for gratis verdivurdering i dag.

Dette ser vi etter ved verdivurdering av bolig

For best mulig grunnlag for å beregne boligverdi, samler vi det vi kan av informasjon og historikk om boligen din. Vi ser blant annet på hvordan nabolaget har utviklet seg, eventuelle felleskostnader og arbeid som er gjort de siste fem årene. Vi sjekker det som er gjort og standarden på boligen.

Etter at eiendomsmegleren har vært hos deg setter vi oss ned for å beregne hva vi mener boligen er verdt. I beregningen tar vi med kvadratmeter og beliggenhet, og ser på tidligere kjøpshistorikk i området. Når det er gjort, får du en verdivurdering tilsendt med dokumentasjon som vi har lagt til grunn for vurderingen.

Verdivurderingen baseres på vår kunnskap og erfaringer, men er ikke en garanti for at du vil få denne summen når du selger. Pris på boligen vil også variere ettersom boligmarkedet svinger. Det er derfor viktig å velge en megler som har god erfaring og kjenner området, slik at verdivurderingen blir riktig.

Det er lurt å ikke ha for høye forventninger før en verdivurdering. Selv om nabohuset ble solgt for ett år siden til en svimlende høy pris, betyr ikke det nødvendigvis at det vil gjelde din bolig ettersom etterspørselen raskt kan forandre seg.

Vurderer du å pusse opp før du selger bolig, bør du vente til etter verdivurderingen. Du vil da få en pekepinn om det vil lønne seg, eller om det ikke vil gi nok avkastning til at det er verdt det. Du får også noen råd om enkle grep du kan gjøre for at boligen skal bli mer attraktiv for kjøpere.

Forskjell på verdivurdering og takst

Om du skal selge bolig er det vanlig at en takstmann foretar en boligtakst etter at verdivurderingen er gjort.

Det finnes tre ulike type takster. Det er verditakst, boligsalgsrapport og tilstandsrapport. Verditaksten er basert på en befaring takstmannen foretar av boligen der han ser på blant annet vedlikehold, beliggenhet, solforhold og nærområdet. Den sier lite om hvor god teknisk stand boligen er i. Det er derfor vanlig å velge en boligsalgsrapport der takstmannen har en lang liste med ting han sjekker som er relevant ved boligsalg, som behov for reparasjoner og vedlikehold. En tilstandsrapport er enda mer detaljert, men er som regel ikke nødvendig ved salg av bolig.

En takstmann er en uavhengig part som man selv kan velge å bruke når man skal selge bolig.

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.