Gamle Mossevei 3, 1420 SVARTSKOG

Solgt

Svartskog/Ljansbruket - Sentralt beliggende enebolig - Landlige omgivelser - Boligen trenger betydelig oppgradering.

Prisantydning
5 600 000,-
Boligtype
Enebolig
Primærrom
218 m2
Soverom
6

Detaljer

Pris

Prisantydning

Kommunaleavgifter

Totalpris

kr 5 600 000,-

kr 23 228,-

kr 5 762 170,-

Matrikkelinfo

Kommunenr

Gårdsnr

Bruksnr

3020

239

65

Fakta

Eiendomstype

Eierform

Byggeår

Bruksareal

Primærrom

Antall soverom

Tomt, Eierform

Tomteareal

Energimerking

Oppvarmingskarakter

Enebolig

Eiet

1915

218 m2

218 m2

6

Eiet

1 891 m2

G

Oransje

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig til på Svartskog i Nordre Follo kommune - nær grensen til Oslo kommune. Eiendommen ligger samtidig sentralt til med kort kjøreavstand til både Kolbotn sentrum og Oslo sentrum.
Meget gode rekreasjonsmuligheter i nærområdet med gangavstand til badestrender, kyststi, turmuligheter, slalåmbakke og Oppegård båthavn.
Gang og sykkelsti til Kolbotn fra eiendommen. Ca.10min å gå til Trollåsen hvor det er matbutikk, legesenter, tannlege, fysioterapeut, frisør, barnehage og buss til Kolbotn og Oslo
Golfbane ved Gjersjøen. Det er kun en kort kjøretur til Tusenfryd.

Historie:
Eiendommen var tidligere tilknyttet Ljansbruket og går under navnet Utsikten.

Ljansbruket er i dag et stedsnavn få har hørt om. Ny vegetasjon og naturens gang skjuler mange av de historiske sporene etter den store sagbruksvirksomheten gjennom flere århundrer – fra slutten av 1500-tallet til 1950-tallet.
Virksomheten var en av de mest betydningsfulle i hele Aker. Ljansbruket var selve generatoren for at Oppegård ble til. Det viktigste sporet, selve forutsetningen for at dette førindustrielle stedet skulle vokse, er likevel godt synlig i landskapet, Gjersjøelva. Denne er gjennom de siste tiårene kultivert til å bli en lakseførende elv, en av landets første oppgangssager er dessuten reetablert som en kopi i nedre stryk. Fra å være et sted med tungt fysisk arbeide, er elva og dens banketter i dag et fritidsområde med mange synlige og usynlige kulturminner.

Hovedårsaken til Gjersjøelvas store betydning som transportåre og kraftkilde var dens nærhet til havet og dypvannskaiene der. Tømmer og trelast kunne fraktes direkte på store skuter til kontinentet, først og fremst Holland som hadde et stort behov for trelast til diker og fundamenter for mange av byene. Arbeidersamfunnet på Ljansbruket fikk derfor mange kapitalsterke kontakter på kontinentet med en helt annen kulturbakgrunn, noe man kan lese ut av de mange prominente slektsnavn gjennom brukets historie. Også i dag er Ljansbrukets nærhet til havet en stor attraksjon. Den idylliske badeplassen Hvervenbukta var tidlig etablert, etter hvert ble også Ingierstrand bad med sitt restaurantbygg satt på kartet som et av landets vakreste badeplasser og et av landets mest betydningsfulle verk innenfor arkitekturhistorien.

Mens de to fossefallene i Gjersjøelva gav kraft til vannhjulene for oppgangssaga og etter hvert kraft via turbinrørene til kraftstasjonen, var bankettene langs det stilleflytende elvepartiet stedet for høvleri, kruttverk, kornmølle og lagring og tørking av trevirket. Mens den flate dalbunnen mellom de bratte åssidene langs Kruttmølleåsen og Trollåsen var sletta hvor arbeiderne slet seg gjennom hardt arbeide i opptil 15 timer i døgnet, ble deres boliger reist høyt oppe i åssidene der det var god utsikt og godt med sollys. Langstrøm, Langbygningen, Sollerud og Utsikten var alle store bygninger som hver huset mange arbeiderboliger. Dette er kulturminner som den dag i dag er fremragende boliger for flere familier. Den unike tilgangen på trevirke i ulik bearbeidingsgrad preger alle bygningene fra Langbygningens laftede tømmervegger til Utsiktens konstruksjoner i tykk stående plank med bordkledning. Utsikten var plassen med ekstraordinær utsikt. Fra denne fjellhylla har man panoramautsikt utover fjorden med konturene av åsryggen bak hovedstaden som bakteppe i horisonten.

Skogområdene for å hente ut råstoffet til sagbruket strakk seg med tiden lengre og lengre unna, etter hvert langt inn i hjertet av dagens Oppegård. Transportveiene ned de bratte åssidene til bruket ble anlagt der landskapet best egnet seg. Sagflisbakken var en av disse. Denne slynget seg ned fra Trollåsen, over Mastemyr, forbi Utsikten og endte ved elvebredden. I dag er Sagflisbakken reetablert som et kulturminne og en viktig sti/gangveiforbindelse som knytter Ljansbruket, Gjersjøelva og badestedene Hvervenbukta og Ingierstrand til sentrumsområdene på Kolbotn. Ljansbruket har gjenoppstått fra å være Oppegårds arnested med tilknytning til kulturen og markedene på kontinentet, til å være et idyllisk mål for å tilbringe fritid, eller ta en pause på vei til badestranda, eller på vei til å pusse båten eller ta en båttur, samtidig som lag på lag av lokalhistorien avdekkes og kan studeres.

Ankomst

Se kartreferanse på finn.no. Det vil bli skiltet ved visning.

Expand arrow Åpne i Google Maps

Visning

mandag 12.
juni,
kl. 17:00-18:00

Truls Myrbråten

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Siv. Øk.

Bestill prospekt Gi bud

Eiendomsopplysninger

Adresse

Gamle Mossevei 3, 1420 SVARTSKOG

BRA

218 m2

P-rom

218 m2

Innhold

Stor bolig over to plan.
1. etasje: 2 stk. entré, trapperom, 2 kjøkken, 2 stuer, 2 bad og 2 soverom.
2. etasje: Trapperom, kjøkken/stue og 4 soverom.

Kjøkken i 2. etasje med enkel, eldre innredning uten hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut

Kjøkken i 1. etasje med innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre. Det er nisje for oppvaskmaskin. Ingen integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Kjøkken 2 i 1. etasje med eldre kjøkkeninnredning uten integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Bad 1 i 1. etasje med enkel standard. Fliser på gulv og vegger. Malt tak. Elektrisk gulvvarme. Naturlig ventilasjon. Servant i servantskap.
Dusjkabinett. Gulvmontert toalett.

Bad 2 i 1. etasje - antatt fra 1991 med enkel standard.
Tapet på vegger. Gulvbelegg. Malt tak. Panelovn
Servant i servantskap. Opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett. Gulvmontert toalett (defekt).

Øvrig innhold:
Bod med utvendig adkomst
Carport
Stor terrasse

Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport for ytterligere kommentarer og beskrivelser.

Standard

Boligen har normal standard ut fra alder/konstruksjon, men bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgradering. Betydelig oppgradering må påregnes.

Det er fliser på gulv og vegger i ett bad mens det er tapet på vegger og belegg på gulv i det andre badet.
Overflater utenom våtrom er som følger:
Gulv: parkett, laminat, belegg, furugulv, teppe
Vegger: tapet, malte plater, panel
Innvendige tak: malte plater, panel.

Det vises for øvrig til vedlagte tilstandsrapport for utfyllende kommentarer om bygningsdeler og beskrivelser vedr. vedlikehold/utidsmessighet etc.

Oppvarming

Ildsted i stue 1. etg. Ildsted i stue 2 - 1. etg.
(Frakoblet ildsted 2. etg.)
For øvrig elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk gulvvarme et baderom.

Parkering

Parkering på egen eiendom i tillegg til carport

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Bolig

Økonomi

Prisantydning

5 600 000,-

Omkostninger

5 600 000,- Prisantydning
--------------------------------------------------------

140 000,- Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl. f.gjeld: 5 600 000)

585,- Tinglysing pantedokument

585,- Tinglysing skjøte

6 700,- Forkjøpsrett benyttet kjøper SOBBL

11 500,- HELP Boligkjøperforsikring (Valgfritt)

2 800,- HELP Boligkjøperforsikring Pluss (Valgfritt)

--------------------------------------------------------
162 170 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 762 170,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Ligningsverdi

1 806 392,-

Bolig

Generell informasjon

Regulering

Det er kommuneplanen for Nordre Follo 2019-2030 som fastsetter de reguleringsmessige forholdene for eiendommen. Det refereres til arealdel Oppegård. Kommuneplanen er endelig vedtatt 13.05.2019.
Eiendommen er avsatt til LNRF - areal for nødvendig tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.
Delareal 290 kvm ligger i hensynsone H220 - Gul sone - Støy
Hele eiendommen ligger i hensynsone H570_1 - og hensynsone H570_3 - Bevaring av kulturmiljø.
Det foreligger reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter). Det gjelder Lienga 6-8 og turvei Ljansbruket - Ingierstrand. Planlegging er igangsatt.
Reguleringsbestemmelsene (kommuneplanen) er tilgjengelige på meglers kontor eller kan lastes ned på kommunens hjemmeside. Kontakt megler for ytterligere opplysninger. Det opplyses at det er igangsatt rullering av kommuneplanen for 2023-2034.

Arealer

Primærrom: 218 m2, Bruksareal: 218 m2, Bruttoareal: 0 m2

Stor bolig over to plan. 1. etasje: 2 stk. entré, trapperom, 2 kjøkken, 2 stuer, 2 bad og 2 soverom. 2. etasje: Trapperom, kjøkken/stue og 4 soverom. Kjøkken i 2. etasje med enkel, eldre innredning uten hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut Kjøkken i 1. etasje med innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre. Det er nisje for oppvaskmaskin. Ingen integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkken 2 i 1. etasje med eldre kjøkkeninnredning uten integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad 1 i 1. etasje med enkel standard. Fliser på gulv og vegger. Malt tak. Elektrisk gulvvarme. Naturlig ventilasjon. Servant i servantskap. Dusjkabinett. Gulvmontert toalett. Bad 2 i 1. etasje - antatt fra 1991 med enkel standard. Tapet på vegger. Gulvbelegg. Malt tak. Panelovn Servant i servantskap. Opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett. Gulvmontert toalett (defekt). Øvrig innhold: Bod med utvendig adkomst Carport Stor terrasse Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport for ytterligere kommentarer og beskrivelser.

Tomt

Stor tomt. Mye naturtomt, men arealene nærmest huset er pent opparbeidet med gruset adkomst, plen og terrasse. Deler av tomten er bratt.

Bolig

Komplett salgsoppgave

Se komplett salgsoppgave her
Tilbake til toppen

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.