Tømmeråsen 15 B, 1555 SON

Solgt

SON: Moderne og lekkert funkishus med sjøutsikt og solrik tomt, kort gange til Son sentrum, strender og svaberg.

Prisantydning
8 700 000,-
Boligtype
Enebolig
Primærrom
113 m2
Soverom
3

Detaljer

Pris

Prisantydning

Kommunaleavgifter

Totalpris

kr 8 700 000,-

kr 8 296,-

kr 8 927 970,-

Matrikkelinfo

Kommunenr

Gårdsnr

Bruksnr

3019

133

691

Fakta

Eiendomstype

Eierform

Byggeår

Bruksareal

Primærrom

Antall soverom

Tomt, Eierform

Tomteareal

Energimerking

Oppvarmingskarakter

Enebolig

Eiet

2017

119 m2

113 m2

3

Eiet

600 m2

C

Oransje

Beliggenhet

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt i Son, med gode solforhold og kort spasertur til Son Sentrum med kaféer, restauranter, gallerier og butikker etc. Nyere barneskole og ungdomsskole i Son.

I Son får du både et idyllisk maritimt miljø og et moderne samfunn. Son kan tilby nyere barnehager, nyere skoler, flere idrettshaller og et flott oppvekstmiljø for barn og unge. Det er mange varierte fritidsaktiviteter i nærområdet som bla. håndball- og fotballmiljø, seileforening, tennisklubb, sykkelklubb, ridesenter og treningssenter m.m.

Fra boligen er det kun 40 minutter til Oslo og 10 minutter til Moss med bil. Med tog fra Sonsveien stasjon til Oslo S tar toget i dag 40 min. Ved åpning av Follobanen kortes reisetiden ned til ca. 30 minutter. For pendlere er det bilparkering på Sonsveien stasjon med jevnlige togavganger til Oslo S og Moss. Det går også matebuss fra Son sentrum som er tilpasset togtidene.


Son er et tettbebygd sted ved Oslofjorden i den sørlige delen av Vestby kommune i Akershus. Det er særlig kjent for sin gamle bebyggelse fra hollendertiden, med trehus og trange smug som gir et særpreg som man gjerne forbinder med byer langs kysten av Sørlandet. Det er også en populær småbåthavn. Derfor er det naturlig at hyttegjester, båtfolk og andre ferierende mangedobler folketallet i Son i fellesferien.

Son er et paradis for de som elsker strandlivet. Son badestrand ligger 200 meter fra Son Torg og 350 meter fra huset. Her er en liten strand, svaberg, stupebrett, badetrapper og kiosk.

Brevikbukta ligger i et særdeles flott friluftsområde syd for Son Spa. Her er det sør- og vestvendte svaberg, ypperlig for solbading, sandvolleyballbane, parkeringsplasser og toaletter. Nordre Sauholmen er en utfartsholme (øya som ligger i sundet utenfor spahotellet) med barnevennlige sandstrender.

Son er et gammelt ladested og ble benyttet som havn for Christiania når de indre delene av fjorden var islagt. Storhetstiden til Son som handelssted og skipshavn startet omkring 1550 med eksport av trelast. I 1604 ble Son ladested under Christiania med egne tollrettigheter. Tollinntektene ble store, og i 1670-årene hadde Son dobbelt så høye tollinntekter som Moss. Befolkningstallet økte naturlig nok også i takt med velstanden. Flere av bygningene i sentrum er fra storhetstiden som fulgte, blant annet murbygningen Thornegården fra 1647 og tømmerbygningene Stoltenberggården og Spinnerigården.

Veksten i Son stagnerte etter 1720, da Moss ble kjøpstad. I Moss fikk man fløtet tømmer ned fra et langt større område rundt Vansjø, og kunne derfor tilby noe bedre vilkår. Son klarte seg allikevel rimelig godt, ikke minst på grunn av flere dyktige handelsmenn som flyttet dit og fordi det fortsatt var en betydelig skipstrafikk. En næringsvei som ble viktig i annen halvdel av 1800-tallet og de første årene av 1900-tallet var isproduksjon. Flere tjern i Sonsområdet var opprinnelig kunstige dammer anlagt for isproduksjon.

I juni 2013 ble Son innlemmet i Riksantikvarens register over historiske byområder av nasjonal interesse. Sentrum i Son regnes nå blant Norges viktigste historiske byområder og har nasjonal interesse på grunn av stedets betydning i norsk byhistorie.

I tiden 1900-1920 var Son kjent som kunstnerby. Her bodde både Nils Kjær, Ludvig Karsten, Bernhard Folkestad, Henrik Lund, Rudolph Tygesen, Henrik Sørensen, Pola Gauguin, Oluf Wold-Thorne, Hermann Wildenvey og Ronald Fangen, Halvor Roll - og sist, men ikke minst den eksentriske maleren Karl Dørnberger.

Også i dag bor det mange kjente keramikere, malere og forfattere i Son; Turid Mjelve, Hanne Lunder, Anne Karin Helly-Hansen, Arne «Tassulv» Samuelsen, Erik Thome, Nora Farah, Dorothea Volkart Nordahl, Arne Ruste og Dag Larsen.

Ankomst

Se kartreferanse på finn.no. Det vil bli skiltet ved visning.

Expand arrow Åpne i Google Maps

Eiendomsopplysninger

Adresse

Tømmeråsen 15 B, 1555 SON

BRA

119 m2

P-rom

113 m2

Innhold

Enebolig opprinnelig oppført i 2017.
God og innholdsrik planløsning over 2 plan.

1.etasje: Stue/kjøkken, bad og bod. Tilbygget bod som er innredet som soverom, ikke byggesøkt/godkjent.
Underetasje: Gang/trapperom, bad, vaskerom og 3 soverom.

Standard

Enebolig med en normal god standard, god planløsning og plassutnyttelse. En bolig som generelt gir et meget godt inntrykk.

På gulv er det overflater av fliser og eikeparkett.
Veggoverflater av fliser og slettmalte flater.
I tak er det overflater av slettmalte flater.
Lukket trapp i tre mellom etasjene.

Kjøkken fra byggeår. Kjøkkenet har slette fronter og laminat benkeplate. Integrert komfyr, induksjonstopp, kjøl/fryseskap og
oppvaskmaskin.

Bad i 1. etasje fra byggeår. Flislagt gulv med elektriske varmekabler, flis på vegger og slettmalt tak. Innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett og dusjnisje.

Bad i underetasje fra byggeår. Flislagt gulv med elektriske varmekabler, flis på vegger og slettmalt tak. Innredning med to nedfelte servanter, veggfestet toalett og dusjnisje.

Vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv med elektriske varmekabler, slettmalte vegger og slettmalt tak. Opplegg for vaskemaskin.

Teknisk:
Vannrør av pex (rør-i-rør) og flexislange.
Avløpsrør av plast.
Balansert ventilasjonsanlegg.
Varmtvannsbereder på 200 liter fra byggeår.
Sikringsskap med automatsikringer.
Det er montert elektriske screens/solskjerming på vinduer.
Opplegg for Telenor Fiber, og Telia trådløst bredbånd.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom i underetasje.
Varmekabler i flislagt entré og på bad i 1. etasje.
Peisovn med glassfelt i stue/kjøkken i 1. etasje.
Forøvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Det er stor asfaltert gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Det er lagt varmekabler under asfalt i bakken opp mot huset, som gjør det enkelt med adkomst på vinterstid. Denne kostnaden fordeles mellom 4 naboer.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Bolig

Økonomi

Prisantydning

8 700 000,-

Omkostninger

8 700 000,- Prisantydning
--------------------------------------------------------

212 500,- Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl. f.gjeld: 8 500 000)

585,- Tinglysing pantedokument

585,- Tinglysing skjøte

11 500,- HELP Boligkjøperforsikring (Valgfritt)

2 800,- HELP Boligkjøperforsikring Pluss (Valgfritt)

--------------------------------------------------------
227 970 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 927 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Ligningsverdi

1 351 176,-

Bolig

Generell informasjon

Regulering

Ligger i område regulert til bolig. Kopi av kart og bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Eiendommen ligger innenfor bopliktsområdet i Son. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må signeres av kjøper ved kontraktsmøte.

Arealer

Primærrom: 113 m2, Bruksareal: 119 m2, Bruttoareal: 0 m2

Enebolig opprinnelig oppført i 2017. God og innholdsrik planløsning over 2 plan. 1.etasje: Stue/kjøkken, bad og bod. Tilbygget bod som er innredet som soverom, ikke byggesøkt/godkjent. Underetasje: Gang/trapperom, bad, vaskerom og 3 soverom.

Tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, blomsterbed og diverse beplantning, prydbusker, trær m.m. Det er gode sol og lysforhold på
tomten. Stor asfaltert gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.

Bolig

Komplett salgsoppgave

Se komplett salgsoppgave her
Tilbake til toppen

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.