Hærneskroken 71, 1545 HVITSTEN

Solgt

HVITSTEN: Stor regulert boligtomt (1006.7 kvm) beliggende høyt og solrikt i Hærneskroken.

Prisantydning
2 300 000,-
Boligtype
Boligtomt

Detaljer

Pris

Prisantydning

Totalpris

kr 2 300 000,-

kr 2 372 970,-

Matrikkelinfo

Kommunenr

Gårdsnr

Bruksnr

3019

56

441

Fakta

Eiendomstype

Eierform

Antall soverom

Tomt, Eierform

Tomteareal

Energimerking

Oppvarmingskarakter

Boligtomt

Eiet

0

Eiet

1 007 m2

Ingen

Ingen

Beliggenhet

Beliggenhet

Denne tomten ligger i hyggelig boområde litt tilbaketrukket fra Hvitsten torg (ca. 1,5 km). Det er gangavstand til idylliske Emmerstadbukta og Hvitsten.

Hvitsten med sine trange gater og hvitmalte hus ligger idyllisk til ved Oslofjorden. I pendleravstand til Oslo, omtrent midt mellom Drøbak og Son. I dag er det ca. 600 sommerhus i Hvitsten, i tillegg til ca. 100 helårsboliger. Tettstedet har to populære badestrender, Hvitsten strand og Emmerstadbukta. Hvisten er kjent for sine smale gater, ferieidyll og badeliv. Svaberg og strender er tilgjengeliggjort via fine kyststier som også strekker seg mot Drøbak. Et idyllisk og landlig småsted med lang kyststripe, trange gater med sørlandspreg samt yrende sommerliv. Stedet har alltid tiltrukket seg kunstnere som har søkt inspirasjon og hvile fra storbyens larm. Edvard Munch, Theodor Kittelsen, Sigrid Undset og Wergeland er kjente kunstnere som alle har bodd i Hvitsten.

I Sentrum av Hvitsten finner du bl.a en langgrunn sandstrand og en stor gressplen hvor det yrer av liv på sommerstid. Foran den gamle ærverdige skolen ved kirken (som i dag huser noe av Fred.Olsens administrasjon), ligger en park. I denne parken er det satt opp en samling av gallionsfigurer som har vært utsmykking på Fred.Olsen sine skip. Parken benyttes både til rekreasjon og er også brukt til å arrangere konserter om sommeren.

Sommeren i Hvitsten er ordentlig sommeridyll. Her er det sjøboder fra 1700-tallet, en lite kirke, koselig gatemiljø og småhusbebyggelse. Ta en kort tur gjennom skogen til Ramme Gård. Ramme Gård med bla. nytt fjordhotell og museum. For barnefamilier er dette også et veldig hyggelig sted å tilbringe en dag sammen med alle dyrene som bor på Ramme. Se også www.ramme.no for mer informasjon.

For deg som er interessert i friluftsliv, er dette et perfekt sted på sommeren. Du kan løpe fine turer i skogen her, gå langs kyststien, leie kajak hos seilforeningen, fiske fra brygga, eller sykle langs fine landeveier i området. Ellers ligger Hvitsten en kort kjøretur fra de populære sommerstedene Son og Drøbak, hvis man vi ut og spise, få tak i fersk sjømat eller ferske bakervarer.

Det er ca. 10 km til Son sentrum og ca. 7 km til Vestby sentrum, hvor det finnes togstasjon, butikker, banker, apotek, postkontor, kaféer mm., samt Vestby storsenter med et rikt utvalg av forretninger. Det er 13 km til Drøbak og ca 45 km til Oslo.

Ankomst

Se kartreferanse på finn.no.

Expand arrow Åpne i Google Maps

Visning

Lars-Christian Hansen

Eiendomsmegler MNEF

Bestill prospekt Gi bud

Eiendomsopplysninger

Adresse

Hærneskroken 71, 1545 HVITSTEN

P-rom

0 m2

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Bolig

Økonomi

Prisantydning

2 300 000,-

Omkostninger

2 300 000,- Prisantydning
--------------------------------------------------------

57 500,- Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl. f.gjeld: 2 300 000)

585,- Tinglysing pantedokument

585,- Tinglysing skjøte

11 500,- HELP Boligkjøperforsikring (Valgfritt)

2 800,- HELP Boligkjøperforsikring Pluss (Valgfritt)

--------------------------------------------------------
72 970 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 372 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Bolig

Generell informasjon

Regulering

Ligger iht Reguleringsplan Strandåsen ID 0122 til frittligende småhusbebyggelse, ikrafttredelse 10.10.2005, feltnavn Bb1.

Plan- og miljøutvalget har vedtatt et midlertidig forbud mot enkelte tiltak innenfor reguleringsplanene Hvitsten og Strandåsen i påvente av ny områdereguleringsplan. Vedtaket ble fattet den 28.02.2022 i sak 5/22. Det er mulig å søke om unntak fra forbudet. Kommunen kan samtykke til unntaket om det ikke vil vanskeliggjøre planleggingen. Dette er en skjønnsmessig bestemmelse og det ligger til kommunens skjønn å gjøre vurderingen Les mer på kommunens nettsider: https://www.vestby.kommune.no/midlertidig-forbud-mot-tiltak-i-hvitsten-og-strandaasen.573546.no.html

Eiendommen ligger iht Kommuneplan 2019-2030 ID KPLAN2019 til formål Boligbebyggelse, framtidig, ikrafttredelse 18.03.2019.

Utdrag fra reguleringsbestemmelsene i reguleringsplanen for Strandåsen.:

Type bebyggelse:
I byggeområdene (Bb1-Bb22), tillates frittliggende eneboligbebyggelse med tilhørende anlegg. En sekundærleilighet på inntil 70 m2 kan tillates til hver enebolig. Næringsvirksomhet eller allmennyttige formål kan tillates som en mindre del av eneboligen dersom virksomheten ikke vil være en vesentlig belastning for boligområdet.

Utforming og plassering:
Bebyggelsen i byggeområdene skal ha saltak med takvinkel mellom 22° og 40° utenfor bevaringsområdene, mellom 30° og 40° innenfor bevaringsområdene og møne i bygningens lengderetning. Hovedmøneretningen skal følge terrengets hovedretning. Garasje, uthus o.l. kan tillates med et bruksareal på inntil 50 m2. Størrelse, form og materialbruk
skal være tilpasset boligen. På hver tomt skal det være plass til en garasje. Ved garasje plassert vinkelrett på vei, skal det være minst 5 meter mellom garasje og regulert veigrunn. Garasje plassert parallelt med vei kan tillates plassert inntil 1,5 meter fra regulert veigrunn.

Tomteareal og grad av utnytting:

Innenfor boligområdene gjelder følgende bestemmelser om minste tillatte tomteareal som følge av deling og tillatt utnyttelse i % BYA innenfor de enkelte områder: Utenfor bevaringsområdene: Bb1, 25% BYA.

For alle byggeområder skal det, dersom det ikke er oppført garasje, carport eller parkering under terreng, reserveres 36 m2 bruksareal (BRA) pr. tomt for eventuell senere oppføring.

Høyde:
Maksimal gesimshøyde er 4,5 meter og maksimal mønehøyde 9,0 meter for boliger plassert i skrånende terreng tilpasset underetasje. Maksimal gesimshøyde er 6 meter og maksimal mønehøyde 9 meter for boliger plassert i flatt terreng uten underetasje. For garasje, uthus o.l. er maksimal gesimshøyde 3,0 meter og maksimal mønehøyde 4,5 meter. Høyden måles fra gjennomsnittsnivå på planert terreng rundt bygningen.

Parkering
Til hver enebolig kreves det 2 biloppstillingsplasser. I tillegg kreves det 1 biloppstillingsplass for sekundærleilighetet. Biloppstillingsplassene skal ferdigstilles samtidig med boenhetene.

For mer informasjon konferer megler samt se vedlagte reguleringsbestemmelser og kommuneplan.

Arealer

Primærrom: 0 m2, Bruksareal: 0 m2, Bruttoareal: 0 m2

Tomt

Tomten er hovedsakelig naturtomt/fjelltomt.

Bolig

Komplett salgsoppgave

Se komplett salgsoppgave her
Tilbake til toppen

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.