Frister eiendomsmeglere ut av Oslo

Eiendomsmegling er et tøft yrke, og avisene elsker å fremstille Oslos eiendomsmeglere som en gjeng multimillionærer. Faktum er at noen veldig få har millionlønninger. Mange andre sliter med å få det til å gå rundt, og velger dermed å jobbe utenfor Oslos bygrense.

Publisert: 31. oktober 2019

BILDE: Foss & Co er en privateid meglerkjede med seks kontorer langs Oslofjorden.

Foss & Co er en privateid meglerkjede med seks kontorer langs Oslofjorden – Kolbotn, Drøbak, Ski, Fredrikstad/Østfold, Vestby/Son og Askim. Vi ble etablert i 1985 og klarer oss veldig godt i kampen om kundene. Sjefen opplever det som overraskende lett å få dyktige oslomeglere til meglerforetaket.

–Det at vi ikke er eid eller knyttet til noen bank eller finansinstitusjon, gjør at vi i større grad enn de store kan fremstå som helt objektive rådgivere. Vi driver ikke med formidling av banklån og salg av privatforsikringer uten særskilt relevans til boligtransaksjonen - vi har kun fokus på å bistå kunder i salgsprosessen. Det liker både meglerne og kundene, forteller adm. dir. i Foss & Co, Knut A. Grundvig.

Satser på den enkelte eiendomsmegler

Han forteller at eiendomsmeglerkjeden har 17 eiendomsmeglere fordelt på de seks kontorene, og at kjeden satser litt annerledes enn mange andre. Mens konkurrentene har mye fokus på å bygge merkevare, har Foss & Co valgt å gå motsatt vei ved å satse på å få frem den enkelte meglers kvaliteter, personlighet og styrker. 

–Eiendomskunder er ulike – akkurat som meglere. Mens noen av våre meglere er veldig salgsfokuserte og alltid jobber for å oppnå høyest mulig pris, har vi også meglere som jobber annerledes. Disse har kanskje en rolig fremtoning, er spesielt gode til å lytte til kundens behov og dyktige til å markedsføre salgsobjektet på en original og god måte. 

Grundvig, som selv er eiendomsmegler, forteller at det å selge bolig kan være forbundet med en trist situasjon som dødsfall, samlivsbrudd og arvestrid. Det krever ofte spesielle ferdigheter fra meglers side. 

–Da er personkjemi, forståelse og meglers evne til å lytte avgjørende faktorer for kundens valg av megler. Derfor presenterer hver av våre meglere seg på video på våre nettsider. Det gjør det lettere for kunden å finne en megler som passer. Dette setter kundene pris på, sier Grundvig.

Lokalkunnskap som virker

Han mener god lokalkunnskap betyr veldig mye, og at dette er noe som prioriteres høyt av meglerne i Foss & Co. Mange av meglerne er født og oppvokst i området de jobber og kan overbevise når de er på befaring. Andre har lokal tilhørighet i form av barndom og hytteferier.

–De kjenner ofte styrene i sameiene, de vet om nye reguleringsplaner og kjenner gåavstander til buss, tog, butikk, skole og barnehage. Meglersjefen gir et eksempel som tydeliggjør dette.

–En av våre meglere ble kontaktet av en som skulle selge boligen sin på Kolbotn. Mannen oppga adressen, og vår megler svarte med å si: «Å ja, det er du som malte huset ditt i forrige uke!» Sånt gjør inntrykk, vet du!

Jakter alltid meglertalenter

Knut A. Grundvig har overtatt ledelsen av selskapet etter gründeren selv, eiendomsmegler Anders Foss, men påpeker at senior er svært aktiv innen eiendomsmegling, næringsmegling og boligutvikling. De to jobber sammen med utvikling og vekst av meglerforetaket og er alltid på jakt etter dyktige folk – både ferske og drevne eiendomsmeglere. Han blir imponert over hvor mange kompetente, seriøse meglere han treffer i bransjesammenheng og mener bransjen har skjerpet seg på mange punkter. 

–Mange Oslo-meglere opplever at konkurransen er betydelig tøffere i Oslo enn litt utenfor sentrum, og mange av dem søker seg til oss i Foss & Co. Her er muligheten for å tjene godt, bli partner og kanskje åpne eget Foss-kontor helt åpen. Uansett kan du regne med å bli satset på – mye mer enn du er vant til, lover han.

Grundvig tror det kan være smart for en megler å satse på nisjer, og tenker særlig på hytte/fritidsboligsegmentet.

–Hyttemarkedet langs kysten fra Drøbak til Hvaler er kjempestort, ja, faktisk har dette området blant landets aller høyeste tetthet av hytter – og prisene har de siste årene steget betydelig. Det er størst sjøhyttekonsentrasjon langs Oslofjorden – akkurat der Foss & Co har sine kontorer. De siste årene har gjennomsnittsprisen i de dyreste hyttekommunene ved sjøen ligget drøyt 1 million kroner over gjennomsnittsprisen i de dyreste fjellhytte-kommunene. Det finnes flere fjellhyttemeglere, men veldig få sjøhyttespesialister. En smart megler kan derfor velge å spesialisere seg på denne kyststripen – her tror jeg potensialet er stort. Veldig stort, avslutter Foss & Co-sjefen.

Argumentasjonen underbygges av SSBs statistikk som viser at den største hyttetettheten målt i hytter per kvadratkilometer, finnes langs Oslofjorden. 9 av de 10 kommunene på topp ligger ved Oslofjorden, og alle har mer enn 12 hytter per kvadratkilometer.

Knut A. Grundvig har overtatt ledelsen av selskapet etter gründeren selv, eiendomsmegler Anders Foss, men påpeker at senior er svært aktiv innen eiendomsmegling, næringsmegling og boligutvikling.

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.