David mot Goliat

Det er ulovlig å koble boliglån til eiendomsmeglertjenester. Likevel gjøres dette i stor grad. Flere av de store eiendomsmeglerkontorene er nemlig eid av eller tilknyttet en bank, og en viktig del av meglernes jobb blir derfor å selge lån og forsikringer.

Publisert: 18. november 2019

Megler hos Foss & Co, Truls Myrbråten og Adm. direktør Knut A. Grundvig.

Det er ulovlig å koble boliglån til eiendomsmeglertjenester. Likevel gjøres dette i stor grad. Flere av de store eiendomsmeglerkontorene er nemlig eid av eller tilknyttet en bank, og en viktig del av meglernes jobb blir derfor å selge lån og forsikringer.

Foss & Co er en liten aktør sammenlignet med de store. Ja, vi står der som David mot Goliat. Men det at vi ikke er eid eller knyttet til noen bank eller finansinstitusjon, gjør at vi i større grad enn de store kan fremstå som objektive rådgivere. Vi driver ikke med formidling av banklån og salg av privatforsikringer uten særskilt relevans til boligtransaksjonen - vi har kun fokus på å bistå kunder i salgsprosessen, forteller adm. dir. i eiendomsmeglerkjeden Foss & Co, Knut A. Grundvig.

Satser på den enkelte eiendomsmegler

Foss & Co har 17 eiendomsmeglere fordelt på seks kontorer, og kjeden satser litt annerledes enn mange andre. Mens konkurrentene har mye fokus på å bygge merkevare, har Foss & Co valgt å gå motsatt vei ved å satse på å få frem den enkelte meglers kvaliteter, personlighet og styrker. 

–Eiendomskunder er ulike – akkurat som meglere. Mens noen av våre meglere er veldig salgsfokuserte og alltid jobber for å oppnå høyest mulig pris, har vi også meglere som jobber annerledes. Disse har kanskje en rolig fremtoning, er spesielt gode til å lytte til kundens behov og dyktige til å markedsføre salgsobjektet på en original og god måte. 

Grundvig forteller at det å selge bolig ofte kan være forbundet med en trist situasjon som dødsfall, samlivsbrudd og arvestrid. Det krever ofte spesielle ferdigheter fra meglers side. 

–Da er personkjemi, forståelse og god evne til å lytte avgjørende faktorer for valg av megler. Derfor presenterer hver av våre meglere seg på video på våre nettsider. Det gjør det lettere for kunden å finne en megler som passer. Dette setter kundene pris på, sier Grundvig.

Han mener god lokalkunnskap betyr veldig mye, og at dette er noe som prioriteres høyt av meglerne i Foss & Co. Og meglersjefen gir et eksempel som tydeliggjør dette.

–En av våre meglere ble kontaktet av en som skulle selge boligen sin på Kolbotn. Mannen oppga adressen, og vår megler svarte med å si: «Å ja, det er du som malte huset ditt i forrige uke!» Sånt gjør inntrykk, vet du!

Foss & Co er opptatte av å ivareta kunden gjennom hele salgsprosessen.

Jakter alltid meglertalenter

Foss & Co er alltid på jakt etter dyktige folk – både ferske og drevne eiendomsmeglere, og sammen med gründeren av selskapet, eiendomsmegler Anders Foss, jobber Grundvig med å tiltrekke seg dyktige folk.

–Man får ofte inntrykk av at eiendomsmeglerne i Oslo «bader i penger», men dette stemmer dårlig med virkeligheten. Mange Oslo-meglere opplever at konkurransen er betydelig tøffere i Oslo enn litt utenfor sentrum, og mange av dem søker seg til oss i Foss & Co. Her er muligheten for å tjene godt, bli partner og kanskje åpne eget Foss-kontor helt åpen. Uansett kan du regne med å bli satset på – mye mer enn du er vant til, lover han.

Grundvig tror det kan være smart for en megler å satse på nisjer, og tenker særlig på hytte/fritidsboligsegmentet.

–Hyttemarkedet langs kysten fra Drøbak til Hvaler er kjempestort, og prisene har steget betydelig. De siste årene har gjennomsnittsprisen i de dyreste hyttekommunene ved sjøen ligget drøyt 1 million kroner over gjennomsnittsprisen i de dyreste fjellhyttekommunene. Det finnes veldig få sjøhyttemeglere i området, så en smart megler kan velge å «ta» denne kyststripen – her tror jeg potensialet er stort. Veldig stort, avslutter Foss & Co-sjefen.

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.