10 tips for å øke verdien av boligen din

Vurderer du å selge boligen din? Med disse 10 grepene kan du øke verdien av boligen – uten å bruke mye tid eller penger.

Publisert: 26. januar 2021

1. Førsteinntrykket

Førsteinntrykk er alt. Prøv å se for deg boligen med nye øyne. Hva ville du ha gjort noe med, fjernet eller fikset? Hør kanskje med en venn som tør å være ærlig og som kan gi deg et nytt perspektiv. Og selvfølgelig - rydd godt og fjern alt av rot! Husk også på kjeller og loft. Det er viktig for en kjøper å få sett alt før han legger inn et bud. Så rydd unna slik at han kommer til og kan få et godt innblikk.

2. Fiks småting og fullfør prosjekter

Før du legger ut boligen for salg bør du fikse alle småting som mangler. Fest løse håndtak, sett opp manglende lister og gjør ferdig prosjekter du har startet på. En kjøper har ikke lyst til å kjøpe en masse småjobber som du selv lett kan ordne.

3. Mal i nøytrale farger

Å gi veggene noen strøk med ny maling trenger ikke koste mye, men kan ha mye å si for potensielle kjøpere. La lister og dører få en runde med malingskosten samtidig.

4. Fiks gulvene

Gulv har mye å si for helhetsinntrykket av boligen. Er parketten gul og slitt kan det lønne seg å slipe den. Det er koster litt, men kan ha mye å si for potensielle kjøpere. Det samme gjelder å fjerne gamle vegg-til-vegg til gulv og legge nytt gulv i stedet.

5. Ekstra soverom

Flere soverom er attraktivt i en bolig. Derfor kan det være lurt å sette opp en lettvegg for å få flere rom dersom dere har mulighet til det.

6. Mal utvendig

Har malingen flasset av på fasaden eller på terrassen? Dette kan lønne seg å gjøre noe med før du selger. Ser malingen grei ut, kan det likevel være lurt med en utvendig husvask.

7. Husk hagen og uteområdene

Det er fort gjort å glemme uteområdene. Klipp gresset, rak vekk gammelt løv og luk i blomsterbedet. I samme slengen sørger du for at inngangspartiet er innbydende med lys i utelampen og at ringeklokken virker. Hyggelige uteplasser pyntet med lykter og nye puter er også viktig.

8. Rydd vekk personlige gjenstander

For deg sitter kanskje minnene i veggene og boligen er full av gjenstander som har personlig verdi. Men husk at nå er det noen andre som skal bo her. Det er vanskelig for potensielle kjøpere å se for seg å bo i boligen din og den er full av bilder av deg og familien.

9. Spør megler om råd

En dyktig eiendomsmegler vet hva som lønner seg å fikse. Hør med han eller henne om de har noen tips til hva du kan gjøre med din bolig for å øke verdivurderingen.

10. Dropp store jobber

Er det veldig mye med boligen som må gjøres? Da kan det være like greit å la det være. Store oppussingsjobber som kjøkken og bad vil sjelden lønne seg. Det er svært kostbart, og det er vanskelig å få tilbake for investeringen.

Skal du selge bolig? Vi i Foss & Co tilbyr gratis verdivurdering. Samtidig vil våre dyktige meglere gi deg tips til hva du bør gjøre før et salg. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende verdivurdering!

Finn et kontor nær deg

Fyll ut skjemaet, så vil en av våre eiendomsmeglere ta kontakt for nærmere avtale.